الکترولیز و لیزر موهای زائد روش های کاربردی و موثر برای از بین بردن موهای زائد هستند. در لیزر برای حذف موهای زائد از تابش اشعه از طریق دستگاه لیزر استفاده می شود. در مقابل در الکترولیز از فرکانس های رادیویی موج کوتاه برای از بین بردن موهای زائد استفاده می شود.
تحقیقات نشان داده است که لیزر موهای زائد نسبت به سال های گذشته محبوبیت بسیار بالایی در بین افراد کسب کرده است. هرچند الکترولیز نیز طرفداران خود را دارد ولی به اندازه لیزر موهای زائد محبوبیت ندارد.

الکترولیز موهای زائد یا لیزر کدام بهتر است؟

مقایسه  الکترولیز موهای زائد با لیزر

 

مزایای لیزر موهای زائد

یکی از مهمترین مزایای لیزر موهای زائد این است که می توان از این روش برای همه قسمت های بدن بدون محدودیت استفاده کرد. علاوه بر این بعد از انجام لیزر هیچ محدودیت خاصی وجود ندارد و می توانید به فعالیت های روتین خود ادامه دهید.
در این روش با گذشت زمان و رویش مجدد موها شما مشاهده خواهید کرد که موها برطرف و نازکتر شده است. مخصوصا اگر پوست روشن و موهای تیره تری داشته باشید تاثیر استفاده از لیزر قابل توجه تر خواهد بود..

عوارض لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد مانند همه روش های تهاجمی دیگر می تواند عوارض کوتاه مدتی مانند التهاب پوست، تورم، تحریک نقطه ای پوست و بندرت خارش را به دنبال داشته باشد. البته بسیاری از این عوارض بعد از چند ساعت به خودی خود از بین می روند بنابراین جای نگرانی وجود ندارد. اما بهتر است برای انجام لیزر به کلینیک های معتبر که دستگاه لیزر استاندارد دارند مراجعه کنید.

مزایای الکترولیز موهای زائد

از مهمترین مزایای الکترولیز موهای زائد می توان به این نکته اشاره کرد که در این روش رشد موها به هر رنگی که باشد کم و یا متوقف می شود. بنابراین نیاز به شیو موی سفید هم کاهش می یابد و برای انواع پوست قابل استفاده است.

الکترولیز به نسبت سایر روش ها، دائمی تر است. علاوه بر این برای قسمت های خاص بدن چون ناحیه ابرو نیز کاربرد دارد. الکترولیز موهای زائد همچنین نسبتا مقرون به صرفه تر است.

عوارض الکترولیز موهای زائد

الکترولیز موهای زائد اغلب عوارض جزئی به دنبال دارد که به سرعت نیز از بین می روند. به عنوان مثال قرمز شدن ناحیه الکترولیز شده که به دلیل تحریک پوستی به وجود آمده است. البته گاهی نیز عوارض جانبی شدیدی مانند عفونت به دلیل استفاده از سوزن های غیر استریل به وجود آمده است. شایان ذکر است که این عوارض به دلیل مراجعه به مکان های غیر معتبر گزارش شده است.

نحوه لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد به این صورت است که فرد بعد از شیو کردن موهای سطح پوست خود به کلینیک مراجعه می کند. اپراتور با توجه به رنگ پوست و مو، ضخامت موها و ناحیه رویش مو تنظیمات دستگاه لیزر را انجام می دهد.
در ادامه اپراتور لیزر با استفاده از تابش اشعه بر روی ناحیه مورد نظر حذف موهای زائد را انجام می دهد. در این روش در هر پالس که در ثانیه انجام می شود موهای زائد از بین می روند. اپراتور لیزر همزمان واکنش پوست شما را نیز پیگیری می کند و پس از انجام لیزر برای کاهش واکنش های پوستی به شما کرم یا لوسیون ضد التهاب ارائه می شود.

نحوه الکترولیز موهای زائد

الکترولیز با استفاده از وسیله ای به نام اپیلاتور انجام می گیرد. در این روش از یک سوزن بسیار نازک برای وارد شدن به فولیکول مو استفاده می شود. سپس یک جریان الکتریکی وارد ریشه مو شده و آن را از بین می برد. هنگام انجام الکترولیز گزش خفیفی را حس خواهید کرد که البته موقت است و به سرعت از بین می رود. تعداد جلسات الکترولیز برای موهای زائد به عواملی مانند ناحیه مورد نظر و نوع موها بستگی دارد.

 

 

بیشتر بخوانید»

لیزر شاتی یا رولی کدام بهتر است؟

لیزر بیکینی آقایان

جدیدترین دستگاه لیزر موهای زائد بدون درد

 

تفاوت الکترولیز موهای زائد و لیزر
تفاوت الکترولیز موهای زائد و لیزر چیست؟

یکی از تفاوت های استفاده از الکترولیز موهای زائد و لیزر این است که در روش لیزر، موهای فرد با توجه به رنگ مو مورد هدف قرار می گیرد، به همین دلیل برای افرادی که موهای بلوند و یا سفید دارند کارایی ندارد. در مقابل الکترولیز برای انواع مو به ویژه موی سفید قابل استفاده است. همچنین روش دائمی تری نسبت به لیزر است و جوابدهی بهتری داشته است. در مقابل برای نواحی بزرگتر، لیزر کارایی بهتر و بیشتری نسبت به الکترولیز دارد و می تواند موثرتر واقع شود. اما برای استفاده در نواحی حساس مانند اطراف ابرو الکترولیز بهتر عمل می کند.

رفع موهای زائد با الکترولیز بهتر است یا لیزر؟

در الکترولیز موهای زائد از انرژی گرمایی برای حذف فولیکول های مو در نواحی مختلف بدن استفاده می شود. در این روش یک موج کوتاه از دستگاه به سمت فولیکول مو فرستاده می شود و فولیکول مو را از بین می برد. این روش برای نواحی مانند زیر ابرو، بین ابروها و به صورت نقطه ای کاربرد فراوانی دارد. اغلب برای از بین بردن موهای سفید نیز استفاده می شود.

لیزر موهای زائد نیز یک روش دیگر برای از بین بردن موهای زائد است که اغلب به دلیل پوشش مناطق بیشتر و حذف موهای تیره کاربرد فراوانی دارد. علاوه بر این لیزر با سرعت بالاتر و بدون آسیب به پوست انجام می گیرد. پس از سه تا هفت هفته نیز اثربخشی لیزر کاملا مشهود است.
با توجه به توضیحات ارائه شده افراد بهتر است با توجه به نوع پوست، رنگ موهای خود و ناحیه مورد نظر برای حذف موهای زائد یکی از این دو روش را انتخاب کرده و برای انجام به کلینیک های معتبر مراجعه کنند.

تفاوت هزینه لیزر موهای زائد با الکترولیز؟

جلسات لیزر موهای زائد اغلب کوتاه تر از جلسات الکترولیز است و دلیل آن هم این است که در الکترولیز باید هر مو را جداگانه انتخاب و حذف کرد. برخلاف لیزر که ماهیانه انجام می شود اغلب هفته ای یک یا دو بار الکترولیز را باید تکرار کنید.
بنابراین می توان گفت به دلیل بیشتر بودن تعداد جلسات الکترولیز اغلب هزینه استفاده از آن نیز برای از بین بردن موهای زائد بیشتر از لیزر است. در هنگام مراجعه برای الکترولیز یا لیزر موهای زائد معمولا هزینه کلی و تعداد جلسات برآورد و به فرد اعلام می گردد.