پی آر پی مو بهتر است یا مزوتراپی

مزوتراپی و پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) هر دو درمان های رایج برای ریزش مو هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. مزوتراپی شامل تزریق ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و سایر مواد فعال به طور مستقیم به پوست سر است. ترکیبات مزوتراپی ممکن است بسته به خواسته های فرد و انتخاب های پزشک متفاوت باشد. هدف از این کار تحریک فولیکول های مو، افزایش گردش خون و تقویت رشد مو است. مزوتراپی با تغذیه، بهبود گردش خون و کاهش التهاب به درمان ریزش مو کمک می کند. پی آر پی شامل تزریق پلاکت ها و فاکتورهای رشد، به پوست سر برای تشویق رشد و ضخامت مو است. این روش از قدرت شفابخش خود بدن برای تشویق رویش مجدد موها و جلوگیری از ریزش مو استفاده می کند. مزوتراپی و پی آر پی هر دو روش های ایمن با عوارض جانبی پایین هستند اما ممکن است برای همه مناسب نباشند.

مزوتراپی برای مو

تخفیف پارسیس

مزایا و معایب مزوتراپی برای مو

هدف مزوتراپی تزریق مستقیم مخلوطی از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی به پوست سر به منظور تغذیه فولیکول های مو و افزایش سلامت عمومی پوست سر است که مزایای زیر را به دنبال دارد:

  1. تحریک گردش خون: تزریق مواد مغذی جریان خون پوست سر را افزایش می دهد. در نتیجه فولیکول های موی خفته را بیدار کرده و رشد مو را تشویق می کند.
  2. فرمولاسیون سفارشی: بسته به شرایط خاص مو، درمان های مزوتراپی را می توان برای رفع نیازهای هر بیمار با تغییر ترکیب مواد مغذی سفارشی کرد.

معایب

  1. نیاز به جلسات متعدد: در بیشتر موارد، جلسات متعددی برای دستیابی به نتایج قابل توجه مورد نیاز است که ممکن است زمان و هزینه را برای بیمار افزایش دهد.
  2. اثربخشی متغیر: نتایج فردی می‌تواند بسیار متفاوت باشد، و ممکن است همه شاهد افزایش قابل توجهی در ضخامت یا رشد مو نباشند.
  3. شواهد علمی محدود: اگرچه برخی مطالعات به مزایای آن اشاره می کنند، در حال حاضر شواهد علمی کمی وجود دارد که نشان می دهد مزوتراپی یک درمان موفق برای ریزش مو است.

 

بخوانید: مقایسه هیر فیلر با مزوتراپی مو (مقایسه با عکس و قیمت)

پی آر پی برای مو

مزایا و معایب پی آر پی برای مو

پی آر پی حاوی فاکتورهای رشدی است که با بیدار کردن مجدد فولیکول های خفته مو، ممکن است به طور طبیعی رشد مو را تحریک کرده و ضخامت مو را بهبود بخشد. مزایای پی آر پی مو عبارتند از:

  1. اتولوگ و ایمن: PRP با استفاده از خون خود بیمار تهیه می شود که احتمال رد یا پاسخ های آلرژیک را کاهش می دهد. معمولاً ایمن در نظر گرفته می شود و عوارض جانبی کمی دارد.
  2. برنامه های درمانی سفارشی: بسته به پاسخ بیمار به درمان و میزان ریزش مو، می توان برنامه های درمانی را به طور خاص برای هر بیمار تهیه کرد.

معایب:

جلسات متعدد و نگهداری: چندین جلسه پی آر پی اغلب برای دستیابی به نتایج قابل توجه ضروری است. برای حفظ اثرات، جلسات نگهداری نیز ممکن است مورد نیاز باشد.

  1. نتایج متغیر: در حالی که بسیاری از افراد بهبودی را تجربه می کنند، نتایج متفاوت است و همه افراد رشد مجدد یا ضخیم شدن قابل توجه مو را تجربه نمی کنند.
  2. ملاحظات هزینه: درمان PRP به دلیل جلسات متعدد مورد نیاز، نسبتاً گران است و ممکن است برای همه امکان پذیر نباشد.

قبل و بعد مزوتراپی مو

بخوانید: درمان سریع ریزش مو با تزریق هیر فیلر و هزینه آن

 

تاثیر پی آر پی و مزوتراپی مو چه زمانی مشخص می شود؟

با توجه به چرخه زندگی سلول های مو، اثر این درمان ها حدود 1 ماه بعد ظاهر می شود. اما برای افزایش اثر و ماندگاری 4-6 جلسه در فواصل 2 هفته ای توصیه می شود. تصور می شود که هر 3 تا 6 ماه یک جلسه درمان نگهدارنده نیز باعث افزایش قدرت و حفظ نتایج می شود.

 

چه عواملی بر نتایج پی آر پی و مزوتراپی تاثیر می گذارد؟

ترکیبات مورد استفاده برای تزریق، میزان آسیب موها و فولیکول های مو و عوامل فردی بر نتایج تاثیر می گذارد. سن، اختلالات متابولیکی/هورمونی، سیگار کشیدن، اختلالات سیستمیک، علل ژنتیکی/ساختاری و تغذیه برخی دیگر از این عوامل هستند.

 

بعد از درمان PRP چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

پس از درمان PRP توصیه می شود تا 7 روز از داروهای رقیق کننده خون استفاده نکنید. تا دو روز به سونا یا جکوزی نروید، حداقل تا 3 روز از استعمال دخانیات و الکل خودداری کنید و 2 روز اول استراحت کنید. همچنین لازم به ذکر است که تا 6 ساعت پس از تزریق پی آر پی  ناحیه تحت درمان را با آب خیس نکنید و حداقل تا 24 ساعت پس از درمان از محصولات آرایشی استفاده نکنید. در نهایت توصیه می شود برای جلوگیری از خطر ابتلا به عفونت، از استخر و شنا در آب های دیگر برای مدت معینی خودداری کنید.

بخوانید: مزایا و عوارض مزونیدلینگ مو و هزینه هرجلسه آن

قبل و بعد PRP مو

بعد از مزوتراپی چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

در روز مزوتراپی نباید ناحیه را لمس کنید. بعد از مزوتراپی مو، موها را نباید شست و قطعاً در همان روز نباید رنگ کرد. پس از مزوتراپی حمام کردن در همان روز، رفتن به سونا یا جکوزی، خاراندن، مالش یا ماساژ ناحیه تحت درمان و یا استفاده از محصولات آرایشی ممنوع است. همچنین ورزش سنگین در آن روز توصیه نمی شود.

 

آیا پی آر پی و مزوتراپی مو عوارض جانبی دارند؟

هر دو تکنیک اگر توسط پزشک متخصص انجام شوند بی خطر و بی ضرر هستند. تنها عوارض جانبی شناخته شده پی آر پی و مزوتراپی، کبودی خفیف، قرمزی و تورم است. حتی در صورت بروز این عوارض، جای نگرانی نیست زیرا در عرض 3-2 روز خود به خود ناپدید می شوند.

بخوانید: پی آر پی برای درمان جای جوش فرورفته + میکرونیدلینگ

برای درمان ریزش مو پی آر پی انجام بدهم یا مزوتراپی؟

پی آر پی و مزوتراپی گزینه های قانع کننده ای برای درمان ریزش مو هستند. با اینحال برای برخی افراد، تنها یک روش درمانی ممکن است نتایج مطلوب را به همراه نداشته باشد. افراد ممکن است پی آر پی یا مزوتراپی را به طور مستقل امتحان کرده باشند و نتیجه ای نگرفته باشند.

در عوض ترکیب پی آر پی و مزوتراپی می تواند اثربخشی را با هم افزایی مزایای آنها افزایش دهد. مزوتراپی مواد مغذی لازم را فراهم می‌کند و PRP به عوامل رشد کمک می‌کند و با همکاری یکدیگر سلامت و عملکرد فولیکول را افزایش می‌دهند. از آنجایی که مزوتراپی اغلب به جلسات بیشتری برای دیدن نتایج نیاز دارد، آمیختن این درمان ها با PRP می تواند فولیکول های مو را تحریک کرده و در طول زمان منجر به رشد مداوم مو شود.

 

منبع:

https://www.clinikally.com/blogs/news/mesotherapy-versus-prp-guide-for-tackling-hair-loss?srsltid=AfmBOopxM_6so5LN3DwCW4Qj4QII4Op8tzwZPQKdNxXbfxQOJtU5xIEI

https://empclinics.com/en/blog/prp-and-mesotherapy-applications