آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟

 

روش های از بین بردن موهای زائد

برای درمان موهای زائد سه روش وجود دارد:

  1.  دارو
  2.  الکترولیز
  3.  لیزر

لیزر موهای زائد موهای بدن را کم و نازک می کند اما باعث از بین رفتن آنها نمی شود.

عملکرد لیزر موهای زائد

عملکرد لیزر روی موهای زائد به این صورت است که اشعه لیزر روی پیاز مو با قدرت بالا تاثیر می گذارد و آنها را از بین می برد. پیگمنت هایی که در مو وجود دارند این اشعه را جذب می نمایند و موهای داخل پیاز مو را حذف می کنند.از تنوع منابع نوری و لیزرها می توان جهت از بین بردن موهای زائد استفاده کرد.

لیزر نوری تک رنگ و تک طول موج است. در لیزر موهای زائد عمدتا نور لیزر در رنگدانه ملانینی که در موها به وفور یافت می شود، جذب شده و سبب تخریب سلولهای سازنده مو میشود و به همین دلیل است که هرقدر مو ضخیمتر و مشکی تر باشد ،ملانین بیشتری دارد که نور لیزر را بهتر جذب کرده و راحتتر از بین می رود. در عین حال چون ملانین در خود پوست هم وجود دارد هرچه مقدار آن کمتر باشد، یعنی بیمار سفیدتر باشد، انرژی کمتری در پوست جذب شده و احتمال سوختگی ناشی از لیزر مو کمتر می شود.

 

آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟

آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟

شاید از خود بپرسید که آیا لیزر کردن برای از بین بردن موهای زائد سرطان زا است ؟ خب، به طور کلی پاسخ این سوال منفی است. چراکه لیزر یکی از رایج‌ترین روش‌های درمانی برای ازبین بردن موهای زائد، خال، زگیل و غیره بوده و پزشکان از آن به عنوان یک روش ایده‌آل بهره می‌برند.

انرژی موجود در نور لیزر به صورت سطحی بوده و هرگز به عمق آن وارد نمی‌شود. دستگاه‌های لیزر به گونه‌ای ساخته شده‌اند که تنها پیاز مو را هدف بگیرند. البته، پزشک نیز باید در این کار مهارت داشته باشد تا نور لیزر را به صورت مستقیم و طولانی مدت بر روی فولیکول‌های پوست قرار ندهد.

گفته‌های بالا بدین معنا نیست که استفاده مکرر از لیزرها هیچ خطری برای بدن ندارد. لیزر، تنها زمانی بی‌خطر است که به ندرت از آن استفاده شود و توسط افراد ماهر و تجهیزات مدرن انجام شود. افراط در استفاده از هرچیزی می‌تواند خطرناک باشد و مشکلات زیادی را برای انسان بوجود بیاورد.

از این رو، توصیه می‌شود تا بین هر دوره از لیزر کردن، وقفه ایجاد کنید تا فولیکول‌های پوست زمان مناسب برای ریکاوری را داشته باشند.

به گفته متخصصان دود ناشی از سوختن موها هم می تواند برای فرد و هم برای افرادی که در معرض آن قرار دارند بسیار مضر باشد چراکه حاوی مواد شیمیایی است که موجب سوزش مجاری هوا شده و در نهایت منجر به بروز سرطان می شوند.

دکتر گری گونگ در این باره می گوید:«از بین بردن موهای بدن با لیزر باید توسط پرسنل تعلیم دیده و با تجهیزات مناسب و کافی انجام شود چراکه می تواند هم برای پرسنل و هم برای بیمار خطرناک باشد.»

این شیوه درمان تنها باید در فضاهای دارای سیستم مناسب تهویه هوا و خارج کننده دود و بخار انجام شود.

در این تحقیق، تیم پژوهش نمونه های مو دو فرد داوطلب را جمع آوری نموده، در ظروف شیشه ای مهر و موم کردند، تحت لیزر قرار داده و 30 ثانیه از دود لیزر را جمع آوری کردند.

آنها با انجام این آزمایشات دریافتند 377 ترکیب شیمیایی در دود لیزر وجود دارد که 20 نمونه از آنها از جمله سموم زیست محیطی نظیر مونوکسیدکربن و 13 مورد از عوامل مشخص یا مشکوک بروز سرطان بودند.

 

آیا لیزر باعث اشکال در هورمون های بدن می شود؟

لیزر در تنظیم هورمون‌های بدن اثری ندارد.

 

چه زمانی پس از لیزر باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر پس از انجام لیزر دچار احساس ناخوشایندی نظیر قرمزی و یا تورم شدید به جهت جلوگیری از عفونت پوستی به پزشک مراجعه فرمایید. مشاوره سریع با پزشک می تواند مانع از بروز هرگونه عوارض جدی تر شود.

 

ممنوعیت استفاده از لیزر موهای زائد

  • به بیماری های پوستی مبتلا باشند.
  • بیماری پوستی آنها مادرزادی باشد.
  • بانوان باردار
  • سن زیر 17 سال
  • تیره پوست ها یا اینکه پوست آنها آفتاب سوختگی تازه داشته باشد.
  • کسانی که به بیماری های تیروئید یا سرطان لوزه مشکوک هستند.
  • دچار بیماری های دیابت، عفونی و قلبی و عروقی باشند.